Nieuw digitaal opleidingsaanbod voor taxibestuurders

Er is nu ook een digitaal opleidingsaanbod waarmee taxichauffeurs voor de deadline van 30 juni 2024 het gevraagde taalniveau kunnen behalen. Vanaf 6 november kunnen taxichauffeurs zich inschrijven bij de centra voor volwassenonderwijs KISP en QRIOS. Daar volgen ze een taalopleiding om hun NT2-trajct te vervolledigen en zo aan de taalvereiste (B1, richtgraad 2.1 en 2.2) te voldoen.  

Taxichauffers combineren de opleiding makkelijk met hun werk. Ze kunnen opleidingsblokken zelf inplannen en kiezen dus zelf wanneer ze er tijd voor maken.  

In 2020 trad het nieuwe taxidecreet in Vlaanderen in werking met als doel om taxi’s als aantrekkelijk en toegankelijk vervoermiddel in de markt te zetten. Bij die hervorming werd verplicht dat taxichauffeurs een bepaald niveau van het Nederlands moeten behalen. Die vereiste is gekoppeld aan de bestuurderspas die sinds 1 juli 2020 verplicht is in Vlaanderen. 

https://www.vlaanderen.be/departement-mobiliteit-en-openbare-werken/nieuwsberichten/nieuw-digitaal-opleidingsaanbod-voor-taxibestuurders-om-vereist-taalcertificaat-b1-te-behalen