Communicatie tussen partners

Uit mobiliteitsbrief 51 - Communicatie (dubbelnummer)
De mobiliteitsconvenants en alles wat daarbij komt kijken zijn een belangrijk platform voor communicatie tussen de verschillende partners. Ook de communicatie tussen lokale overheden en de burger wordt door sommige modules van het mobiliteitsconvenant extra gestimuleerd.

Peter Hofman (Administratie Wegen en Verkeer): “Hogere en lokale overheden samenbrengen zorgt duidelijk voor een meerwaarde.”

Peter Hofman: “De mobiliteitsconvenants sporen de communicatie tussen de verschillende partners aan. Ze geven de lokale overheden, het Vlaamse Gewest, De Lijn en andere partners een platform om te communiceren. Dit platform, de Gemeentelijke Begeleidingscommissie (GBC) functioneert als een overlegorgaan waarbij alle betrokken partners samen plannen maken en voorstellen tot oplossingen uitwerken voor mobiliteitsknelpunten op gemeentelijk niveau. Het samenbrengen van hogere overheden en gemeentelijke (maatschappelijke) actoren creëert een meerwaarde en brengt de communicatie tussen de partners tot het allerhoogste niveau: samen verantwoordelijkheid opnemen.”

Module 15
Peter Hofman: “Sommige modules van het mobiliteitsconvenant zijn ook inhoudelijk betrokken bij het informeren en sensibiliseren van burgers. Module 15 is twee jaar geleden in het leven geroepen om de communicatie tussen lokale overheden en burgers te stimuleren. Via deze module kunnen lokale overheden subsidies krijgen voor communicatieprojecten.”

Subsidiëring van communicatieprojecten via module 15

Graad van subsidiëring via module 15?
33 %, (met een plafond afhankelijk van de grootte van de gemeente) en indien er een link met de milieubeleidsovereenkomst is: extra subsidiëring van 33 % mogelijk (ook met plafonds).

Welk soort communicatieprojecten kunnen gesubsidieerd worden?
Zowel projecten i.v.m. promotie en sensibilisatie als voor inspraak en overleg.

Speciale voorwaarden?
Een conform verklaard mobiliteitsplan. Het project moet op een duurzame manier het lokaal mobiliteitsbeleid ondersteunen.

Meer info