Eerste hulp bij participatie

Uit mobiliteitsbrief 208 - Participatie

Wil je inspiratie opdoen, een draaiboek gebruiken of goede voorbeelden delen met collega’s? Daarvoor kan je terecht bij de Vereniging voor Overheids- en Socialprofitcommunicatie Kortom vzw en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Kortom vzw brengt relevante kennis en initiatieven rond participatie samen en verspreidt ze in een breed netwerk van communicatieverantwoordelijken bij overheden en social profits. Een van de initiatieven is de ontwikkeling van een blauwdruk voor het verplichte participatiereglement voor lokale besturen. Op hun website vind je onder meer vragen en antwoorden en voorbeeldpraktijken over participatie. Daarnaast wil Kortom op termijn ook een checklist voor een bestek bij de aanbesteding van communicatieproducten (onder andere grafisch werk, een website, een magazine, …) ter beschikking stellen. Meer info op www.kortom.be/participatie .

Bij VVSG kan je terecht voor advies over de decretale verplichtingen inzake participatie, voor inspirerende praktijkvoorbeelden, leestips, vormingen en studiedagen. VVSG brengt lokale besturen ook regelmatig samen om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Meer info op www.vvsg.be/bestuur/politiek-bestuur/participatie