Kumtich: veiliger en vlotter oversteken aan twee kruispunten

Uit mobiliteitsbrief 203 - Provinciale Commissie Verkeersveiligheid

De PCV pakte twee kruispunten tegelijk aan langs de N3 in Kumtich. Daardoor verbeterde de veiligheid én kunnen voetgangers en fietsers uit de woonwijk vlotter naar het centrum.

Om de veiligheid van overstekende fietsers en voetgangers aan twee kruispunten op de N3 Brussel-Leuven-Luik in Kumtich te verbeteren, werd binnen de PCV in eerste instantie gekeken naar de afbakening van de bebouwde kom. Daarop werden de twee kruispunten die geen oversteken hadden, heringericht:

  • Aan het kruispunt met de Kerkomstraat kwam een asverschuiving en middeneiland met oversteekplaats. Die houdt rekening met de looplijnen naar de bushalte. Aan de oversteekplaats kwam een uitstulpende bushalte met toeleidende voetpaden vanuit de zijstraten. De fietspaden ter hoogte van de bushalte en de zijstraten werden ook aangepast en vernieuwd.

    03Kumtich_voorfoto.jpgHet kruispunt met de Kerkomstraat voor de herinrichting.

    03_kumtich1 (1).jpgHet kruispunt met de Kerkomstraat na de herinrichting.
  • Aan het kruispunt met de Paependaalstraat is een zebrapad aangelegd. Dat versterkt de beleving van een bebouwde kom, en zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de woonwijk en het centrum van Kumtich.

    OversteekplaatsPaependaalstraatKumtich4JDB.jpg
    Aan het kruispunt met de Paependaalstraat werd een zebrapad aangelegd.