Lydia Peeters, de nieuwe bevoegde minister

Uit mobiliteitsbrief 203 - Provinciale Commissie Verkeersveiligheid

Lydia Peeters (Open Vld) is de komende vijf jaar de minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Peeters was sinds eind vorig jaar, als opvolger van Bart Tommelein, al Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie (en Jeugd, Cultuur en Media) in de regering Bourgeois en later in de regering Homans. Peeters is in Maaseik geboren en heeft rechten gestudeerd in Leuven. In 2001 werd ze voor Open Vld burgemeester in Dilsen-Stokkem. Ze zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement en zat vroeger ook in de Limburgse Provincieraad.

Begin oktober presenteerde de nieuwe Vlaamse Regering haar regeerakkoord. Uit het regeerakkoord blijkt dat binnen het beleidsdomein MOW ingezet zal worden op een hechtere samenwerking tussen alle entiteiten via een geïntegreerd investeringsprogramma en een doorgedreven afstemming rond mobiliteit in de 15 vervoerregio’s in Vlaanderen. Meer details over het volgende Vlaamse mobiliteitsbeleid worden verwacht in de beleidsnota die de minister aan het Vlaams Parlement voorlegt.

Je kunt het nieuwe regeerakkoord downloaden op www.vlaanderen.be/publicaties/regeerakkoord-van-de-vlaamse-regering-2019-2024