Minister Lydia Peeters lanceert nieuw Vlaams mobiliteitsmerk Hoppin

Uit mobiliteitsbrief 211 - Strategische verkeersmodellen

Op 24 juli heeft Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, het nieuwe Vlaamse mobiliteitsmerk voorgesteld: Hoppin.

hoppin.jpgVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Wim Dries, voorzitter VVSG en burgemeester stad Genk, bij de lancering van het nieuwe mobiliteitsmerk Hoppin.

Met Hoppin steekt Vlaanderen alle beschikbare mobiliteitsoplossingen in één herkenbaar jasje. Minister Lydia Peeters: “Ik zal deze legislatuur meer dan 100 miljoen euro vrijmaken voor zo’n 1000 mobipunten in een Hoppin-jasje. Onder het mobiliteitsmerk ‘Hoppin’ komt er ook een website, een app en een mobiliteitscentrale. Hoppin geeft op die manier de pendelaar alle vrijheid om gebruik te maken van verschillende vervoersopties zoals bus, (e-)fiets en deelsystemen. Zo maken de overheid en de burger samen werk van de modal shift.”

Vanaf dit najaar in het straatbeeld

Hoppin is het verhaal waarmee de pendelaar de komende maanden en jaren de shift van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid zal ervaren. Vanaf het najaar van 2020 zullen er mobipunten in het straatbeeld verschijnen onder de naam Hoppin. Het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn, Lantis en De Werkvennootschap staan in voor de realisatie langs gewestwegen. Steden en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de aanleg van mobipunten langs wegen in hun beheer.

Meer info via www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/hoppin . Ook het oktobernummer van Mobiliteitsbrief zal helemaal aan Hoppin gewijd zijn.


Met Hoppin aan de slag

Opent jouw stad of gemeente binnenkort een mobipunt? Heb je interesse om Hoppin toe te passen? Krijg je graag ondersteuning van Departement Mobiliteit en Openbare Werken? Neem dan vlug contact op met Laura May, mobipuntenmanager bij het Departement MOW. Stuur een mail naar laura.may@mow.vlaanderen.be .