Startschot 'Een fiets voor iedereen' en recordpoging 'Langste fietsketting ooit'

Neem een balpen en stip 17 september in je agenda. Aan het kanaal Charleroi- Brussel van Tubeke in Wallonië, over Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw in Vlaanderen tot in Brussel blazen fietsers present voor een groots Belgisch fietsfeest langsheen een feestelijk fietsparcours.

De Fietsersbond, de Franstalige tegenhanger GRACQ, Cera de brede fietscommunity en het Netwerk tegen Armoede slaan de handen in elkaar om een heus fietsfeest te organiseren op autoloze zondag! Het fietsfeest is bovendien het officiële startschot van 'Een fiets voor iedereen', het goede doel waarvoor Bike for Life geld bij elkaar fietst.

Het doel is om met een nooit eerder geziene ketting van duizenden fietsers het record van de 'Langste Fietsketting ooit' te verbreken. Het volledige spectrum aan fietsen en fietsers is daarvoor welkom: van de beginnende fietser tot de dagelijkse die-hard fietspendelaar, van eenwieler tot cargofiets. Wil je graag meedoen? Kom dan tussen 12u30 en 13u30 naar het park aan de Ninoofsepoort in Brussel.

De hele dag lang valt er nog heel wat te beleven. Ontdek alle festivititeiten op https://www.fietsersbond.be/de-langste-fietsketting-ooit