Update het overzicht van verkeersborden in jouw gemeente in 5 stappen

Uit mobiliteitsbrief 206 - Inventarisatie verkeersborden
  1. Surf naar apps.mow.vlaanderen.be/movin en installeer de app. De webapp functioneert optimaal in de browser Google Chrome. Alle huidige gebruikers van Verkeersborden. Vlaanderen hebben automatisch toegang tot de mobiele app, met dezelfde editeerrechten. Androidgebruikers kunnen de app installeren zodat deze automatisch opent in landschapsmodus vanuit een icoontje op hun startscherm. Heb je nog geen rechten? Vraag ze aan via webIDM voor lokale besturen.

  2. Open de app op je mobiel toestel en zet je locatiegegevens aan. Je locatie en alle verkeersborden die al in Verkeersborden.vlaanderen zitten, zie je op een kaart. Tablets met kompas hebben het voordeel dat oriënteren eenvoudiger wordt dankzij het locatie-icoontje met kijkrichting.

    02_proces.jpg

  3. Je kan op een lege locatie klikken en een nieuwe opstelling toevoegen. Je kan ook klikken op een bestaande opstelling en een controlestatus toevoegen: te verwijderen, te wijzigen of geen actie nodig. Tip: geef zeker de controlestatus aan, ook als het bord correct is. Zo weet je steeds wanneer iemand de laatste keer een verkeersbord op terrein gecontroleerd heeft (en in de databank aangepast indien nodig).

  4. Neem wanneer nodig foto’s ter plaatse en voeg ze toe. Je kan opmerkingen toevoegen, bijvoorbeeld ‘Opschrift onderbord is aangepast op 01/02/2019’.

    02_proces_controle.jpg
  5. De controles, opmerkingen en foto’s stromen automatisch door naar Verkeersborden.vlaanderen . Eens terug op kantoor kan jij of je collega de input uit de mobiele applicatie controleren, aanvullen en goedkeuren in de desktopapplicatie Verkeersborden.vlaanderen . Je hebt ook de mogelijkheid om informatie te wijzigen.

    stap5_v2_bewerkt-klein.jpg

Heb je vragen of heb je hulp nodig?

Raadpleeg de instructiefilmpjes op Verkeersborden.vlaanderen , of stel je vraag aan de helpdesk via verkeersborden@vlaanderen.be . Bellen kan ook op 02 553 21 72 (enkel op donderdag).