Onderhoud schuilhuisjes De Lijn: Poets uw imago op

Uit mobiliteitsbrief 104 - Onderhoud

Op bus of tram wachten in een proper schuilhuisje is aangenaam en versterkt het veiligheidsgevoel. Het geeft de buurt ook een goed imago en vermijdt vandalisme. Schuilhuisjes kunnen dus maar beter goed onderhouden worden.

MOB10408F01.jpgVoor het onderhoud van publicitaire schuilhuisjes kan de publiciteitsfirma ingeschakeld worden. Meestal maakt het onderhoud sowieso deel uit van het contract. Voor de gesubsidieerde schuilhuisjes van De Lijn en de eigen ontworpen schuilhuisjes zijn er volgende mogelijkheden:

  • De eigen Technische Dienst van de gemeente inzetten.
  • Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) of het OCMW inschakelen.
  • Aankloppen bij een privé-firma.
  • In Limburg, Antwerpen, Oost- en West- Vlaanderen kunnen steden en gemeenten een beroep doen op ‘De Poetslijn’. In 1997 werd dat werkervaringsproject gestart in Limburg, maar ondertussen werd het uitgebreid. Via dat initiatief kunnen mensen die langdurig werkzoekend zijn terug aan de slag. In elke provincie gebeurt de praktische regeling door een andere organisatie (zie nuttige adressen).
  • In Vlaams-Brabant kunnen steden en gemeenten uit het arrondissement Leuven een beroep doen op IGO Leuven, een intergemeentelijke ondersteuningsdienst. De vzw Opbouwwerk Haviland heeft een gelijkaardig aanbod voor de gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde (zie nuttige adressen).

(Foto: Johan Martens)
Schuilhuisjes onderhouden en sociale tewerkstelling: een ideale combinatie.

Nuttige adressen

Op www.delijn.be/overheden  vind je contactgegevens per vervoerregio.