Autopiagroepen hebben parkeerplaats in Leuven en Mechelen

Uit mobiliteitsbrief 114 - Autodelen

MOB11431F01.JPGfoto: Kluwer
Als het college de aanvraag goedkeurt, krijgen autodelers een vaste parkeerplaats. 

Particuliere autodeelgroepen kunnen in Leuven een vaste parkeerplaats krijgen voor hun deelwagen, als het kan voor de deur van een van de groepsleden of toch minstens in de onmiddellijke omgeving. De politie onderzoekt de aanvraag en geeft een advies aan het college van burgemeester en schepenen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan wordt de parkeerplaats afgebakend met een groene coating en krijgt ze een bord ‘parking autodelen’. Momenteel zijn er vier dergelijke parkeerplaatsen in de stad, een vijfde is in aanvraag.

De politie controleert aan de hand van de nummerplaten regelmatig of de plaatsen niet door andere automobilisten worden ingenomen. De autodelers krijgen een gratis bewonerskaart, niet-autodelers moeten in Leuven betalen voor een kaart.

Ook in Mechelen hebben twee Autopiagroepen een voorbehouden, vaste parkeerplaats in een zone met een hoge parkeerdruk. De acht groepen in de stad beschikken ook over een bewonerskaart die geldig is in alle parkeerzones omdat de leden vaak in verschillende zones wonen.