Eerste hulp bij Hoppinpunten

Uit mobiliteitsbrief 243 - De uitrol van Hoppin
Tools voor gemeenten en steden van het Hoppinpuntenmanagement
Tools voor gemeenten en steden van het Hoppinpuntenmanagement 

Het Hoppinpuntenmanagement van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ontwikkelde de afgelopen maanden drie tools om steden en gemeenten te ondersteunen.

Informatieportaal

Op de website van de Vlaamse overheid staat alle informatie over Hoppinpunten op maat van de lokale besturen. Vragen over subsidies? Ondersteuning nodig bij de ontwikkeling van je Hoppinpunt? Hoe kan je als gemeente een Hoppinzuil aanschaffen? Je vindt er alle antwoorden en veel meer.

vlaanderen.be/hoppinpunten

Unieke Verantwoordingsnota

Een Hoppinpunt is enkel subsidieerbaar als je een Unieke Verantwoordingsnota (UVN) indient. Een wat? En hoe begin je daaraan? Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken maakte een handig sjabloon dat je kan gebruiken als basis voor je eigen nota. In de Q&A staat bovendien alles helder uitgelegd.

vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/combimobiliteit/hoppinpunten/projectaanpak-hoppinpunten

Rekentool subsidies

Voor de financiering van je Hoppinpunt kan je verschillende subsidies combineren. In samenwerking met Mobipunt VZW werd een rekentool in Excel ontwikkeld. Daarmee kan je overzichtelijk alle kosten berekenen. Zo haal je het maximum uit alle subsidies en eindig je met een handig overzicht. Dat overzicht kan je opnemen in je UVN.

vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/combimobiliteit/hoppinpunten/subsidies-hoppinpunten

Er staan nog andere initiatieven in de stellingen om lokale besturen te ondersteunen, zowel op regionaal als Vlaams niveau. Wil je weten bij welke organisaties je terecht kan? Neem dan contact op met het Hoppinpuntenmanagement, je vervoerregio of intercommunale.